Hoe werkt het?

Kloffie & Co is al sinds oktober 2013, Hét initiatief om kinderkleding bereikbaar te maken voor iedereen

Hoe gaat het in zijn werk?
Nadat je je abonnement hebt afgesloten, kun je bij ons het hele jaar door zomer- én winterkinderkleding t/m maat 176 en schoenen t/m maat 39 -onbeschadigd en schoon- inleveren die overbodig is geworden. Je ontvangt voor ieder kledingstuk 1 ‘Kloffie-punt’ op je pasje (onbeperkt geldig). Met deze Kloffie-punten kun je vervolgens weer andere kleding uitzoeken. Veelal is het gewoon 1 op 1 ruilen, uitzonderingen daargelaten.

Bij binnenkomst geef je je tas met kleding (max 25 kledingstukken per kind, per keer) die je in wil leveren, samen met je pasje, af aan 1 van onze vrijwilligers. Terwijl jij in onze winkel andere kleding uit zoekt, wordt de kleding gecontroleerd en het aantal punten bijgeschreven op je pas. Wanneer je klaar bent, ligt veelal je pas alweer klaar bij de uitgiftebalie. Daar wordt de kleding die je mee wil nemen geteld en worden de punten afschreven.

Voor wie?
Iedereen die wil, kan gebruik maken van ons ruilsysteem. We werken niet op basis van een inkomensgrens, maar vooral vanuit het oogpunt duurzaamheid!!! Ook mensen met een kleine beurs zijn welkom en kunnen waar nodig gebruik maken van ons “Uitgestelde Kloffie” systeem.

Wat kost het?
Voor het abonnement betaal je een basisbedrag van € 25,00 per jaar inclusief 1 kind en abonnementspas. Voor het tweede kind betaal je €17,50 en voor het derde kind €12,50. Wanneer je 4 of meer kinderen hebt komt het totaal uit op € 62,50 per gezin.
Dit bedrag (of een deel daarvan) betaal je contant in de winkel.
De daaropvolgende jaren kan je abonnement worden voldaan via een doorlopende machtiging OF je ontvangt een mail met een betaalverzoek.

Uitgestelde Kloffie?
Wanneer je geen kleding kan missen en/of niet de financiële middelen hebt de bijdrage te betalen, dan verzoeken we je om het doorverwijzingsformulier in te laten vullen door een hulpverleningsinstantie of budgetbeheerder. Je hoeft dan de jaarlijkse bijdrage niet te betalen.  Wanneer het jaar voorbij is vragen we om een nieuwe doorverwijzing of om het abonnement zelf te voldoen. 

Kleding doneren?
Wanneer je niet wil deelnemen aan het ruilsysteem, maar wel de overbodig geworden kleding een tweede leven wil geven, dan ben je meer dan welkom deze kleding te komen brengen. In de regio hebben we diverse inleverpunten. Kijk HIER voor een inleverpunt bij jou in de buurt.

Uitgebreide informatie over bovenstaande, vind je in onze Algemene voorwaarden Stichting Kloffie & Co

Wanneer?

Klik hier voor onze openingstijden.

Waar zijn we gevestigd?
We zijn gevestigd aan de Rederijkerstraat 8 te Geldrop.
Parkeren kan voor de deur. Het NS-station van Geldrop is op loopafstand.

Stichting Kloffie & Co
Telefoon: 06-12509279 | Mail: info@kloffieco.nl