View Sidebar

Over Kloffie & Co.

Kloffie & Co is al sinds oktober 2013, Hét initiatief om kinderkleding bereikbaar te maken voor iedereen

Hoe gaat het in zijn werk?
Nadat je lid bent geworden, kun je bij ons het hele jaar door zomer- én winterKINDERkleding t/m maat 176 en schoenen t/m maat 39 -onbeschadigd en schoon- inleveren die overbodig is geworden. Je ontvangt voor ieder kledingstuk 1 ‘Kloffie-punt’ op je pasje (onbeperkt geldig). Met deze Kloffie-punten kun je vervolgens weer andere kleding uitzoeken. Veelal is het gewoon 1 op 1 ruilen, uitzonderingen daargelaten.

Bij binnenkomst geef je je tas met kleding die je in wil leveren samen met je pasje, af aan 1 van onze vrijwilligers. Terwijl jij in onze winkel andere kleding uit zoekt, wordt de kleding gecontroleerd en het aantal punten bijgeschreven op je pas. Wanneer je klaar bent, ligt veelal je pas alweer klaar bij de uitgiftebalie. Daar wordt de kleding die je mee wil nemen geteld en worden de punten afschreven.

Kleding doneren?
Wanneer je niet wil deelnemen aan het ruilsysteem, maar wel de overbodig geworden kleding een tweede leven wil geven, dan ben je meer dan welkom deze kleding te komen brengen. Bij voorkeur op de dagen dat we open zijn, anders kun je altijd even bellen voor het maken van een afspraak.

Voor wie?
Iedereen die wil, kan gebruik maken van ons ruilsysteem. We werken niet op basis van een inkomensgrens, maar vooral vanuit het oogpunt duurzaamheid!!! Ook mensen met een kleine beurs zijn welkom en kunnen waar nodig gebruik maken van ons “Uitgestelde Kloffie” systeem.

Wat kost het?
Voor het eerste lidmaatschapsjaar betaal je € 17,50 (incl. borg voor je pas). Dit bedrag betaal je contant in de winkel.
De daaropvolgende jaren betaal je €15,- per jaar wanneer je kiest voor een doorlopende machtiging OF €16,50 wanneer je ervoor kiest zelf aan ons over te maken.

Wanneer het jaar voorbij is, ontvang je een mail met informatie over je verlenging.

Uitgestelde Kloffie?
Wanneer je geen kleding kan missen en/of niet de financiële middelen hebt de bijdrage te betalen, dan verzoeken we om een doorverwijzing mee te nemen van een hulpverleningsinstantie/budgetbeheerder. Je hoeft dan de jaarlijkse bijdrage niet te betalen (de borg van €2,50 voor de pas wel), wanneer het jaar voorbij is vragen we om een nieuwe doorverwijzing of om het lidmaatschapsbedrag te voldoen.

Uitgebreide informatie over bovenstaande, vind je in onze Algemene voorwaarden Stichting Kloffie & Co

Wanneer?

Waar zijn we gevestigd?
We zijn gevestigd aan de Mierloseweg nr 40 in Geldrop.
Parkeren kan aan de ventweg of in de achterliggende wijk bereikbaar via de Bleekvelden.

Stichting Kloffie & Co
Telefoon: 06-12509279 | Mail: info@kloffieco.nl